دکتر احمد رضا جمشیدی، فوق تخصص روماتولوژی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا واحد علوم پزشکی ایران، با اشاره به این که افرادی که در خانواده درجه یک آنها، ابتلا به پوکی استخوان وجود داشته باشد باید به فکر پیشگیری از پوکی استخوان باشند؛ گفت: افرادی که روزانه 4 واحد لبنیات مصرف میکنند در صورتی که ریسک فاکتوری برای پوکی استخوان نداشته باشند، نیازی به مصرف قرصهای مکمل کلسیم ندارند.
وی در خصوص مصرف قرصهای کلسیم و ویتامین د در زنان باردار یادآور شد: زنان باردار باید به طور روزانه مقدار کافی کلسیم و ویتامین د را از طریق غذا دریافت کنند. در صورتی که زنی دچار لاغری مفرط نباشد و یا هر بیماری زمینهای که فرد را مستعد ابتلا به پوکی استخوان میکند در وی وجود نداشته باشد، نیازی به مصرف قرص کلسیم ندارد مگر در مواردی که فرد دچار اختلال در جذب کلسیم باشد.
استاد مرکز تحقیقات روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه این امر شامل زنان شیرده نیز میشود؛ گفت: زنان باردار یا شیرده، روزانه به میزان 1500 میلی گرم کلسیم نیاز دارند. همچنین نیاز روزانه افراد به ویتامین د، حتی افرادی که دچار پوکی استخوان هستند به میزان 1200-800 واحد است.
وی خاطرنشان کرد: مصرف ویتامین D تزریقی به طور خودسرانه به تصور پیشگیری از پوکی استخوان در افراد حتی در زنانی که در سنین یائسگی هستند هرگز ضرورتی ندارد.
دکتر جمشیدی با تاکید بر اهمیت توجه خانوادهها به تغذیه مناسب و ورزش کودکان خصوصا در سنین بلوغ گفت: کلیه افراد با تغذیه مناسب و ورزش میتوانند از پوکی استخوان پیشگیری کنند.