صفحه شخصی مرضیه پورمجیدی   
 
نام و نام خانوادگی: مرضیه پورمجیدی
استان: آذربایجان غربی - شهرستان: ارومیه
رشته: کارشناسی ارشد معماری
شغل:  نمایندگی فروش نرم افزار سازه 90 -سازه نگار آذربایجانغربی
شماره نظام مهندسی:  141001515
تاریخ عضویت:  1388/12/21
 روزنوشت ها    
 

 ورزش هم باعث ایجاد آرتروز می‌شود؟ بخش عمومی

7

پروفسور فرهاد فرید، متخصص ارتوپدی درخصوص این بیماری به همشهری گفت: دو زانو نشستن و چهار زانو زدن عادت‌های غلط افراد جامعه ایرانی است. اینها عاداتی است که روی مفصل فشار وارد می‌کند و به‌طور طبیعی فرد در معرض ابتلا به آرتروز قرار می‌گیرد. متأسفانه تقریباً همه افراد به بیماری آرتروز مبتلا می‌شوند اما شدت و ضعف بیماری قابل کنترل است.

با اصلاح یکسری از عادات غلط زندگی( وزن، تغذیه، روش‌های نشستن، به کارگیری توالت‌های فرنگی و همچنین ورزش) می‌توان از رشد بیماری جلوگیری کرد.

وی افزود: نباید افراد به‌خصوص افراد مبتلا به آرتروز مدت‌های طولانی بایستند، همچنین افرادی که مبتلا هستند نباید کوهنوردی کنند. بالا رفتن از پله‌ها برای مبتلایان مضر است و بیماران مبتلا به آرتروز نباید سیگار بکشند.

توصیه اکثر پزشکان این است که افراد مبتلا به آرتروز علاوه بر انجام کارهای روزمره به نرمش‌های سبک نیز بپردازند، همچنین مصرف مکمل‌های غذایی مانند مواد‌غذایی سرشار از کلسیم و منیزیم فرسایش غضروف را به تاخیر می‌اندازد؛ شیر و لبنیات حاوی این مواد مغذی هستند.

مصرف مواد‌غذایی مختلف و متنوع، رعایت وزن در محدوده ایده‌آل، خودداری از مصرف مقادیر زیادی از چربی و شکر، مصرف مقادیر کافی از مواد‌غذایی حاوی فیبر و نشاسته، خودداری از مصرف زیاد سدیم و خودداری از مصرف الکل از اصول یک رژیم مناسب غذایی به شمار می‌آید.
به گفته دکتر فرید ورزش غیر اصولی هم به‌خصوص در ایران که پیش از شروع ورزش، اصولی مثل گرم‌کردن بدن رعایت نمی‌شود و حتی در مورد ورزشکاران حرفه‌ای هم مواردی مثل تغذیه خوب، مربی بدنسازی و زمین‌های مناسب بازی اهمیت چندانی ندارد، در ایجاد آرتروز تأثیرگذار است.

جالب است بدانید که همین ورزش، یکی از بهترین روش‌های جلوگیری از آرتروز است و امروزه در تمام کشورهای دنیا از بچه تا پیرمرد 90‌ساله همه نرمش و پیاده‌روی را در برنامه هر روزه زندگی‌شان دارند، چرا که غضروف سطح مفصلی بر خلاف سایر بافت‌های دیگر مثل پوست، عضله یا چربی، فاقد هرگونه سرخرگ، سیاهرگ و عصب است و تنها راه تغذیه این بافت، مایع سطح مفصلی است که حاوی تمام مواد‌غذایی و اکسیژن لازم برای زنده ماندن غضروف است و تنها راه جذب این مایع توسط غضروف هم حرکت مفصل است.

اگر ورزش در حد معمول و اصولی انجام شود، محافظت‌کننده مفصل است اما آسیب‌های ورزشی که در ورزشکاران حرفه‌ای دیده می‌شود، خود عامل ایجاد آرتروز است.

وی افزود: هیچ‌چیز در زندگی برای زنده نگه‌داشتن و سلامت مفاصل بهتر از حرکت و ورزش نیست و هرکسی که در روز حداقل یک ساعت خوب حرکت کند می‌تواند به طول عمر مفاصل خود بیفزاید.

چهارشنبه 19 خرداد 1389 ساعت 07:52  
 نظرات