www.iiiWe.com » زندگی زیر سایه غول‌های آهنی

 صفحه شخصی مرضیه پورمجیدی   
 
نام و نام خانوادگی: مرضیه پورمجیدی
استان: آذربایجان غربی - شهرستان: ارومیه
رشته: کارشناسی ارشد معماری
شغل:  نمایندگی فروش نرم افزار سازه 90 -سازه نگار آذربایجانغربی
شماره نظام مهندسی:  141001515
تاریخ عضویت:  1388/12/21
 روزنوشت ها    
 

 زندگی زیر سایه غول‌های آهنی بخش عمومی

11

به گزارش فارس از جنوب استان تهران، در حالی که با توسعه پایتخت کابل‌های برق فشار قوی در حریم شهری قرار گرفته و در تعداد زیادی از بزرگراه‌های تهران و مناطق مختلف از سر شهروندان عبور می‌کند، کارشناسان معتقدند عبور این خطوط و رعایت نکردن حریم آنها می‌تواند موجب بروز بیماری‌های صعب‌العلاج و بروز مشکلات مختلف برای شهروندان تهرانی شود. بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد در بسیاری از کشورهای توسعه یافته و اروپایی و حتی کشورهایی مانند امارات، کابل‌های فشار قوی با پوشش‌های ویژه درون شبکه‌های تاسیسات شهری عبور می‌کنند که این امر علاوه بر آزادسازی فضای سطح زمین از بروز مشکلات مختلف از جمله برق گرفتگی‌های احتمالی د صورت سقوط و تاثیرات آن بر سلامتی شهروندان به میزان قابل توجهی کاسته است. این در حالی است که در کشور ما کارشناسان مربوطه به دلیل گران بودن هزینه انتقال این خطوط به کابل‌های زیرزمینی و عدم تولید کابل‌های ویژه زیرزمینی این امر را انجام نداده و تنها در تعداد انگشت شماری از کلانشهرهای کشور پروژه‌هایی آن هم در سطح بسیار کوچک برای انتقال این خطوط به زیرزمین انجام می‌شود.

نبود مدیریت یکپارچه شهری و مشکلات فرارو
به گفته کارشناسان بهداشتی و زیست محیطی، شاید یکی از دلایل اصلی تحقق نیافتن این امر در کشور ما عدم مدیریت یکپارچه شهری است به شکلی که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته تمام مسائل از جمله آب، برق، گاز، تلفن و... تحت نظارت شهرداری‌ها صورت می‌گیرد. این در حالی است که در کشور ما شهرداری‌ها هنوز متولی این امور نبوده و تنها برای کنده کاری‌های این بخش‌ها مجوز صادر می‌کنند.
محسن پوررفیع عربانی، مهندس برق فشار قوی با یادآوری اینکه قطعا رعایت نکردن حریم خطوط برق فشار قوی و زندگی در داخل این حریم می‌تواند مشکلات تعدد از جمله بیماری سرطان و مشکلات دیگری را در این باره ایجاد کند، خاطرنشان کرد: به عنوان یک متخصص برق فشار قوی که سال‌ها در این ارتباط کار کرده و تجربه دارم معتقدم باید خطوط برق فشار قوی در داخل شهرها و بافت مسکونی در صورت تامین اعتبار مورد نیاز به زیرزمین منتقل شده و در خارج شهرها حریم این خطوط حفظ شود.
وی با بیان اینکه انتقال کابل‌های فشار قوی به زیرزمین بسیار گران است، اظهار کرد: در عین حال با توجه به اثرات مختلف این کابل‌ها بر روی سلامت انسان‌ها و بروز حوادث در اثر سقوط این کابل‌ها و احتمال برق‌گرفتگی در زمان صاعقه، بهتر است که این خطوط همان‌طوری که در بسیاری از کشورهای پیشرفته به زیر زمین منتقل شده‌اند در کشور ما نیز به زیر زمین بروند.
عربانی به حریم خطوط برق اشاره کرد و گفت: برای خطوط برق ۲۰ کیلو ولت پنج متر، ۶۳ کیلوولت ۱۳ متر، ۱۳۲ کیلوولت ۱۵ متر، ۲۳۰ کیلوولت ۱۷ متر و ۴۰۰ کیلوولت ۲۰ متر از فاز کناری آن در نظر گرفته شده است.

اگر صاعقه بزند...
این مهندس برق فشار قوی یکی دیگر از تاثیرات خطوط برق فشارقوی را در زمان بروز صاعقه عنوان می‌کند.
به گفته وی، این خطوط می‌تواند در زمان بروز صاعقه و برخورد با آن، برق را به سطح زمین در حریم خود منتقل کند و موجب بروز مرگ و میر در انسان یا حیواناتی که در آن محل قرار دارند شود؛ بنابراین اکیدا توصیه می‌شود که شهروندان در زمان بروز صاعقه به هیچ عنوان در زیر خطوط برق فشارقوی قرار نگیرند.
عربانی تاکید کرد: شاید اگر تمام خدمت‌رسانی به شهروندان در محدوده وظایف شهرداری‌ها باشد انجام پروژه‌های گالری مشترک تاسیسات اقتصادی‌تر خواهد بود و دریافت مجوز از سایر نهادها آساس‌تر نیز خواهد شد.
وی در ادامه بر ضرورت احداث تونل تاسیسات شهری در پایتخت تاکید کرد و گفت: با ایجاد این تونل می‌توان تمام تاسیسات شهری را به زیر زمین منتقل کرد که این امر می‌تواند در حجم کند کاری‌های معابر پایتخت بسیار موثر باشد.

انتقال خطوط فشار قوی به زیر زمین
این مهندس برق فشار قوی با یادآوری طرح جامع شهر تهران تصریح کرد: اکنون شهرداری تهران مصمم است تا حد امکان با همکاری مسئولان برق تهران، خطوط فشارقوی هوایی را جمع‌آوری و به زیر زمین منتقل کند.
وی اظهار امیدواری کرد که با اجرایی شدن این طرح در پایتخت سایر کلانشهرهای کشور اجرای این طرح را در دستور کار خود قرار دهند.

دکل‌های بیماری‌زا
در این میان کارشناسان و محققان حوزه سلامت معتقدند، گیجی و خستگی، ناشنوایی مزمن، التهابات و سرطان‌های پوستی، خونی، نخاع و اختلالات هورمونی و مشکلات باروری از جمله مواردی هستند که احتمال بروز آنها در انسان بر اثر امواج مغناطیس است.
معصومه ابتکار، رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با تائید این علائم عنوان کرد: نباید اجازه داد که سلامت شهروندان به دلیل قرار رفتن یک آنتن مخابراتی یا برق فشارقوی در نزدیکی مناطق مسکونی یا اداری، دچار آسیب شود. اکنون بسیاری از آنتن‌ها با فاصله کمی از منازل شهروندان و حتی روی سقف آنها نصب می‌شود. از این رو باید سیستمی تعریف شود که این شرکت‌ها بدون مجوز و نظارت شورای شهر اقدام به نصب آنتن و دکل‌های مخابراتی نکنند و میزان این عوارض و آسیب‌های آن روی شهروندان و سلامت آنها بررسی شود.
وی ادامه داد: همچنین اصولا آنتن‌های تلفن همراه و دکل‌های مخابراتی و نیز تشعشعات ناشی از دکل‌های برق فشار قوی هر یک به نوبه خود اثرگذاری خفیف تا شدیدی روی افراد دارند. تاثیر این امواج در کودکان می‌تواند موجب بروز برخی از سرطان‌ها و در بزرگسالان موجب بروز بیماری‌هایی در سیستم‌ها عصبی، قلب و دستگاه گوارش و سرطان خون شود.

چهارشنبه 5 بهمن 1390 ساعت 09:27  
 نظرات    
 
جلال بهرامی 12:39 پنجشنبه 6 بهمن 1390
0
 جلال بهرامی
سپاس از مطلب مفیدتون
مائده علیشاهی 10:29 آدینه 7 بهمن 1390
0
 مائده علیشاهی
بسیار ممنون